Vernisáž obrazů od seniorů. Výtěžek putuje na boj s Alzheimerem

Hlavní město Praha Ze života klientů

V SeniorCentru SeneCura v Praze na Klamovce se konala netradiční vernisáž. Klienti s kognitivním deficitem namalovali vlastní originály pláten, která se prodala. Zisk z akce bude věnován Alzheimer nadačnímu fondu.

„Konkrétně budou finanční prostředky směrovány na podporu provozu poradny Alzheimer, která poskytuje bezplatné poradenství blízkým pečujícím,“ říká ředitelka SeniorCentra Petra Pipková.

Na akci vystoupila i ředitelka Nadačního fondu Alzheimer Šárka Kovandová, která přítomným přiblížila smysl a cíle organizace.

Alzheimer Point je poradna pro pečující a osoby s kognitivní poruchou. Cílem poradny je poskytovat bezplatnou poradenskou a podpůrnou činnost rodinám, které pečují o blízkého člověka s demencí, ale i samotným osobám žijícím s kognitivní poruchou.

„Významným zpestřením programu bylo hudební vystoupení dvojčat Machových, která ve svých 12 letech dobrovolně dochází do domova na Klamovce hrát klientům na klavír. Navíc jsou zde tradiční součástí nejrůznějších akcí a oslav,“ popisuje vedoucí aktivizace Radka Vondrášková.

SeniorCentra SeneCura dlouhodobě podporují své klienty v zapojování do různorodých výtvarných činností, včetně malířství, keramiky a dalších kreativních dílen. Tyto aktivity klientům nabízí smysluplné využití času, podporují jemnou motoriku a kreativní myšlení, zároveň posilují sociální vazby a zlepšují psychickou pohodu.

Napsat komentář